Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Biodata Ustaz Azhar Idrus !!!

Assalamualaikum wbt,

Hari ini gua salah seorang admin Blog Terkezut nak kita berkenalan dengan ustaz Azhar Idrus,
Siapa yang belum kenal ustaz azhar idrus?
Kenapa Nama beliau menjadi tajuk di dalam blog yang best, blog hebat ini?
Mari sama-sama kita selami segalanya tentang ustaz azhar idrus...jenggg
(Sediakan kopi secawan dan selesakan tempat duduk anda sekarang)

Ustaz Azhar Idrus atau juga dikenali sebagai ustaz youtube, berjaya menyampaikan soaljawab agama melalui laman web tersebut, dengan cara penyampaian yang tersendiri, Ustaz Azhar Idrus juga telah menjadikan admin sendiri teruja mendengar ceramah dari beliau!
Tabekk ustaz!
Ini kerana ceramah ustaz selain memberikan ilmu, dalam masa yang sama ustaz pandai membuatkan kita ketawa. Bukan kah kita mudah mengantuk apabila mendengar ceramah berkaitan agama? (Setan gantung kat mata setahu aku)
Tapi apabila diselitkan unsur jenaka yang tidak keterlaluan dan berilmu.
Keluar airmata beb heh heh.

Ok maaf melalut jauh dari tajuk diatas! Terkezut!!! (sebutkan tagline ni mcm siri melodi kat tv3 tu ye heh)





Gambar keluarga Ustaz Azhar Idrus

# Asal Kampung Ladang, Kuala Terengganu.
# Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
# Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
# Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
# Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
# Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.

Kalau nak kenal lebih lanjut sebenarnya anda boleh bertanya beliau sendiri di laman web INI

4 comments:

Anonymous at: 2 February 2012 at 18:53 said...

wah hebatnya ustaz

{ Terkezut } at: 3 February 2012 at 04:26 said...

hahah tq

Anonymous at: 8 February 2012 at 02:29 said...

boleh tahu detail lagi pasal ustaz azhar idrus ni...saya kepingin sangat nak tahu

{ nur ruqshana } at: 30 December 2012 at 21:35 said...

boleh x nak tahu detail ustaz.. no tel ke emel ke...nak ajak ust bg ceramah kat uum sintok kedah..

Post a Comment

Post A Comment Using Facebook Account

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...